Onze materialen

Bij de sieraden van Menthe willen wij voor een scherpe prijs de beste kwaliteit kunnen leveren. Hiervoor maken wij gebruik van bepaalde materialen. Bij het sieraad op de website staat er altijd bij van welke materialen het is gemaakt. De materialen in onze sieraden zijn hieronder verder uitgelegd.

Roestvrij staal

Roestvrij staal, ook wel Stainless Steel of rvs genoemd, is het materiaal waar de meeste van onze sieraden uit bestaan. Roestvrij staal is een legering van vooral ijzer, chroom, nikkel en koolstof.Roestvrij staal heeft erg veel voordelen

  • Roestvrij staal verkleurt niet, waardoor je de sieraden lang mee kunnen.
  • Sieraden van roestvrij staal zijn helemaal allergenen vrij en er zit dus ook geen nikkel in, wat voor uitslag kan zorgen.
  • Roestvrij staal is een erg sterk materiaal waardoor het niet snel krom gaat trekken en je er nog langer mee kan doen.

Met sieraden van roestvrij staal kun je dus wel douchen, maar in een zwembad met chloor moet je wel opletten. Chloor is namelijk het enige materiaal waar roestvrij staal op reageert, en daarom word het afgeraden om in een zwembad met chloor te zwemmen met deze sieraden om.

Zoetwaterparels

Zoetwaterparels zijn parels die in sommige van onze sieraden zijn verwerkt. De parels ontstaan in een mossel in een kwekerij. Omdat de vorm deels door de natuur wordt bepaald hebben ze niet allemaal dezelfde vorm. Dit zorgt voor een leuk effect in het sieraad.

Facet kralen

Facet kralen zijn van glas geslepen kralen, die zijn verwerkt in onze ‘Aurore’ armbandjes collectie. Aan alle kanten van de kralen zijn de zijkanten geslepen. De geslepen glaskralen zorgen voor een glimmend effect waardoor ze mooi opvallen om je arm.